1 januari 2010

Nyårsafton och bröllop

Efter sminkning, påklädning och fotograferande från mamma så packade jag och Kent in oss i bilen.

Klädseln och håret dagen till ära :) (Jag vet att vi ser väldigt allvarliga ut, men man måste koncentrera sig på posen ;))

Nyårsafton (förstår inte varför det heter afton när det är en dag??) spenderades först i bilen på väg mot Nymö kyrka i Skåne Län. En härlig liten kyrka som såg medeltidsaktig ut.
Kents vän Mats gifte sig med sin kära Elisabet.
Det var en snabb vigsel med en rätt så flummig präst som jämförde kyrkan mot internet och OS Windows. Den började runt 14 och var nog slut en halvtimme efter. Sen blev det färd i bilen igen mot bygdegården där vi skulle spendera resten av dagen och natten.


Först minglade vi runt med champagne i väntan på brudparet. Det första som hände var att min nagel fastnade i strumpbyxan så jag fick en stor maska! Typiskt!! Tur man har en smart mamma som sa åt mig att köpa och ta med ett extra par strumpbyxor. Så Kent fick agera hjälte och hämta resväskan i bilen så jag kunde se anständig ut igen. Hatar när man har en maska som syns väl på strumpbyxorna.

Sen fick vi leta upp våra platser i väntan på förrätten. Tydligen har Kent ett förhållande vid sidan om med vad som var min bordsherre. Någon hade visst bråttom när de gjorde programmen.

Vår extrakille!

Förrätten bestod av en skånsk sillmacka. Det fanns currysill, senapssill och brantevik. Currysillen var faktiskt jättegod! Kan ha varit för att den inte smakade sill ;).
Huvudrätten bestod av sidan från en gris, typ fläsksvål. Jättegott! Men rotfrukter, äppelsås och rödkål. Till det fick vi antingen vitt vin eller äppelcider.
Efterrätten var supergod, men alltför krånglig att förklara. Det var ungefär hallonmousse, sen en botten av choklad och längst ner fanns lakrits. Till det var det vit choklad och hallon. Vi tog med varsin hem till mamma och pappa :)


Nom, nom, nom

Sen var det presentöppning (gick lite vild till då och då kanske? ;o), och när alla borden var borta dansade vi fram till tolvslaget. Då fick vi gå ut i kylan, var säkert 20 minusgrader, och kolla på fyrverkerierna. Mitt löfte är att lära mig spela gitarr :).


Vild paketöppning från bruden "Gå lite vild & crazy Elisa!!"

Natten fortlöpte med gott sällskap och högljudda män (!!). Sen bar det hemåt mot Karlskrona morgonen efter. Vi fick frukost och sill med oss hem också!
Hoppas ni får ett bra nytt år!

2 kommentarer:

  1. Guuud va fina ni var!!!!!!!!!!!!
    Känner inte igen Mats.
    Eva

    SvaraRadera