30 januari 2010

Sjukhus

I onsdagskväll fick jag fruktansvärt ont i magen och ramlade ihop på golvet. Efter det gick jag och lade mig i sängen. Ringde mamma och 1177 för rådgivning. Allt efter kvällen gick fick jag mer och mer ont i magen på höger sida. Då tyckte en sjuksköterska på 1177 att jag skulle åka till akuten. Min snälla bror fick köra mig och jag blev senare inlagd på avd. 34. Det var nu min 3:e gång där ;<.

Sen fick jag smärtstillande hela natten som gjorde att jag kunde sova. På morgonen gjorde jag en bukröntgen som visade att jag hade gallstenar och fullt i tjocktarmen. När jag kom tillbaka till avdelningen fick jag mer smärtstillande och bestämde mig för att sova lite eftersom jag var trött.
Helt plötsligt vaknar jag av att sängen är tippad, jag har ansiktsmask och det står 5 personer runt omkring mig. Har ingen aning om vad som hänt och bad dem ringa mamma och min sambo och min bror. Doktorn var så snäll så han ringde mamma själv. De bestämde då sig för att operera mig och ta bort gallan.

En syster som satt bredvid mig och tog hand om mig förklarade att de sett mig först med blå fingrar. Sedan hade mitt ansikte blivit blått och därför reagerade som jag gjorde. Som den ambitiösa tjej jag är förklarade jag "jag måååste hem och plugga!". Det var det jag tjatade mest om, och att de skulle ringa mamma...jag hade lite smått panik och fick mer syrgas. Jag hade syrgas hela kvällen och fick även en katet ;<. Obehagligaste någonsin och jag tjatade om att jag var en gammal tant. Sen tittade mamma och pappa in <3. Båda hade tagit ledigt från jobbet och kom för att stötta mig. Kent låg och sov hemma och ingen fick tag på honom.
Sen opererades jag på kvällen runt 22 och fick ligga på OP tills 3.40 ungefär, sen blev jag körd till avd igen och fick smärtstillande och sov. Sen kom mamma, pappa och Kent på eftermiddagen. Sen tyckte doktorerna att jag kunde få åka hem :).

Det var hela sjukhushistorien, plus minus lite saker. Och jag är minus galla för den tog de till forskningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar