10 oktober 2011

Lund, Malmö, Mentor

Jag ignorerade sjukdomskänslan i tisdags och efter lite jobb samt möte körde Alex mig till tågstationen. Tåget förflyttade mig ner till Lund och väl framme i Vildanden mötte jag några av världens mest underbara vänner Johanna och Steph. Efter en snabb runda på Netto gick vi hem och sen blev det te och kanelbulle (då det var kanelbullens dag). Kvällen bjöd på mycket snack, mys o god middag som Johanna lagade.


Dagen efter gick jag o Johanna upp tidigt då vi var båda tvungna o plugga, så i varsitt hörn av soffan satt vi med våra böcker, datorer o kalendrar. Runt ett begav sig Johanna iväg för föreläsningar o jobb och ett litet tag efter begav jag mig mot Lunds central för att åka in till Malmö.
Jag träffade Steph på Lilla Torg för en liten fika. Väldigt mysigt och trots att det var oktober kunde vi sitta utomhus i solen :). Eftersom jag skulle vara på Epsilon vid 16 blev det en kort fika, men Steph följde mig till centralen.


Efter lite strul med att hitta rätt buss kom jag fram till Epsilons huvudkontor. Där fick jag träffa andra "adepter" och mentorer. De flesta mentorer var äldre män som drev egna företag eller var framgångsrika konsulter, kul att höra deras erfarenheter. Sen blev vi ihop parade med våra mentorer. Min hade jobbat med telekom o införa system på Telia och hade även varit konsult länge på Tieto Enator. Intressant!
Meningen med mentorsprogrammet är att vi ska kunna växa som individer och få information och stöd om arbetsmarknaden och hjälp med våra CVn o hitta våra styrkor o svagheter etc. Tror det kan vara bra men jag förväntade mig en mentor inom Epsilon :/.
Den 11:e november ska jag på nästa träff med min mentor, vi ska tydligen träffas 8 ggr innan sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar