23 januari 2012

Basal kroppskännedom

Idag var jag för första gången på basal kroppskännedom. Vi pratade om vilka mål jag ska ha o hur vi ska lägga upp det. Vi pratade även om vad det är. Det verkar riktigt bra o något som jag tror kan hjälpa mig med stress etc :).

Basal kroppskännedom är en arbetsform inom sjukgymnastik som integrerar västerländsk rörelsetradition och biomedicinsk kunskap med den österländska rörelsetraditionen tai-chi och zen-meditation.
Träningen ska leda till ökat kroppsmedvetande och ge en balanserad hållning, ett avspänt och välkoordinerat rörelsemönster samt en naturlig integration mellan andning och rörelse. Träningen är tänkt att stimulera till reflektion över invanda mönster och att ge övning i mental närvaro. Genom fördjupad erfarenhet av övningarna stimuleras den egna viljan till förändring och möjligheterna att upptäcka de egna kroppsliga och mentala resurserna.

Enligt Institutet för basal kroppskännedom ger metoden god effekt vid exempelvis spännings- och belastningsbesvär, psykiska besvär och stressrelaterade besvär.

2 kommentarer:

  1. jaa! Det var helt underbart för o kunna slappna av etc!

    SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel