5 januari 2012

Tips: Arganolja

Efter lite olika skönhetssamtal med tjejerna i mitt lag så tipsade en tjej om arganolja. Då jag aldrig hade hört talas om det gjorde jag lite efterforskningar och blev överraskat förvånad så jag beställde en flaska. Nu har jag förälskat mig i arganoljan och tänkte sprida vidare lite kärlek:
Arganoljan kommer från arganträdets frukter och växer enbart i Marocko. Den används för sin fina smak och hudvårdande egenskaper av lokalbefolkningen sedan flera århundraden.Traditionellt framställd arganolja kommer från rostade frön, vilket också ger oljan en nötig smak. Den slutprodukten används emellertid till matlagning, medan den olja som finns i hud- och hårvård har en annan framställningsprocess.
Arganolja i maten sänker både kolesterol och minskar risk för hjärt- kärlsjukdom och cancer. Samma aktiva ingredienser gör också underverk på utsidan av kroppen.

Eftersom arganolja är tunn tränger den snabbt in i huden. Den passar därför extra bra under ögonen, ett område som annars är känsligt för fett. Oljan har också en dokumenterad förmåga att minska uppkomsten av fina linjer.

Det rika innehållet av vitamin E motverkar också ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den också lämplig för acnehud och psoriasis.

Oljan används till både ansikte, kropp och hår. Den är mycket rik på E-vitamin och med sina små molekyler tränger den snabbt in i huden och stärker hudens eget försvar mot yttre påverkan.
Den rena oljan används outspädd i ansiktet och förebygger hudens åldrande, motverkar rynkor och reparerar skadad hud. Efter bad, vid solsveda eller när huden känns torr används oljan över hela kroppen och hjälper huden att återfå sin spänst, motverkar hudens åldringsprocess samtidigt som den lindrar torr och känslig hud. Vid besvär i hårbotten, mjäll eller om håret känns torrt och glanslöst appliceras oljan som en hårinpackning och återger då håret sin naturliga glans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gadgeten innehöll ett fel