16 januari 2011

Tänk dig

Tänk dig det ögonblicket där du varit som mest nervös, där fjärilarna flög omkring så mycket att du inte visste vart du skulle ta vägen. Att du inte visste vad du skulle göra för att få den känslan att försvinna. Det är så ångest känns.
Tänk dig nu att du har den känslan kanske varje dag, flera gånger om dagen. Vad skulle du göra? De alternativen du har är att få bort känslan snabbt, men den kommer tillbaka dubbelt så starkt eller stå ut med den. Vänta ut den tills den är helt borta och orka stå ut med obehaget.
Att varje dag återuppleva känslan av det ögonblicket om och om igen. Att inte veta vart man skulle ta vägen eller vad man ska göra. Vad skulle du göra?
Att inte ens veta varför den känslan kommer eller vad den innebär. Att trigga igång den om man så tittar sig i spegeln eller går förbi några människor eller en affär, utan att man ens vet varför. Det går att lära sig varför, men det tar lång tid och mycket ork. Nästan all ork. Du måste också orka med allt annat runt omkring dig, samtidigt som du har den där känslan av det där ögonblicket i dig. Vad skulle du göra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar